BU BİR AKSEVDER ORGANİZASYONUDUR

AKSEVDER, Ankara’da Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı

Ankara’da faaliyetlerini sürdüren ve kısa adı AKSEVDER olan, Akşehir’i Sevenler Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde boş durmadı.

8 Mart 2015 Pazar günü saat 13:00’de, ailecek herse yemekli, canlı müzikli ve Akşehir yöresel kıyafet yarışmalı bir kutlama programı gerçekleştirildi.

Dernek Başkanı Bülent Türkmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir konuşma yaparak kutladı. Daha sonra kürsüye, işlerinin yoğunluğu nedeniyle etkinliğe katılamayan Eski Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Konya Milletvekili Aday Adayı Orhan Erdem’in danışmanı Adnan Babacan davet edildi. Babacan Dünya Kadınlar Günü hakkında kısa bir konuşma yaparak, Konya Milletvekili Aday Adayı Orhan Erdem adına tebriklerini sundu. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın göndermiş olduğu kutlama telgrafı dernek başkanı tarafından okunarak, emeği geçen herkese teşekkür edildi.

Tüm bu konuşmalardan sonra, Akşehir’de yapılarak Ankara’ya getirilen yöresel yemeğimiz herse, misafirlere ikram edildi. Akşehir türküleri ve oyun havalarının ağırlıklı olduğu canlı müzik programı saatlerce sürdü. Ankara Balgat Hacıbey Restoran’ın Kayra Salonu’nda yapılan bu etkinliğe, eşli ve çocuklu, 160 davetli katıldı. Ayrıca Ankara’ya gelen, Akşehir Kültür Sağlıkve Eğitim Vakfı üyeleri bayanların giymiş olduğu yöresel kıyafetlerle, yöresel kıyafet yarışması yapıldı.