AKSEVDER’IN TARİHÇESİ

AKŞEHİR’İ SEVENLER DERNEĞİNİN Kurulması ile ilgili ilk çalışmalar Müteşebbis Heyet Başkanı H.RACİ TEMİZER’in Bahçelievler 39.Sokak’taki evinde defalarca yapılan toplantılarla başlamıştır.

9 Mart 1991 tarihinde Fevzi Çakmak Sokak No:20 adresindeki Bağkur Eğitim Merkezi’nde Dr.Rafet ERTEN’in Divan Başkanı Erkök AVCIOĞLU’nun Katip Üye olduğu ve Ankara’da bulunan 30 Akşehirlinin katıldığı toplantıda kuruluşun ilk adımı atılmıştır.

15 ay süren bir çalışmadan sonra H.RACİ TEMİZER’in Başkanlığında İBRAHİM ATEŞ, RAHMİ ÖKSÜZ, MUAMMER ŞATIROĞLU, ERKÖK AVCIOĞLU, MARHİN CAN ILICAK ve SABRİ YAŞAYAN’dan oluşan müteşebbis heyet tarafından tüzüğü hazırlanan ve yasal işlemleri tamamlanan AKSEHİR’İ SEVENLER DERNEĞİ 21 Ekim 1992 tarihinde resmen kurulmuştur.

1999 yılında Yönetim Kurulu Başkanı HİLMİ ALPHAN’ın SÜMER Sokaktaki işyerinde yapılan toplantıda GÜRŞEN SEVİNÇ’in önerdiği ve Dernekle perçinleşen Nasreddin Hocaamblemi ve derneğin kısa AKSEVDER oy birliği ile kabul edilmiştir.

DERNEGİN kısa adı AKSEVDER Grup ofis tarafından Türk Patent Enstitusü’ne yapılan başvuru ile tescil ettirilmiş, her 10 yılda bir yenilenmek üzere 22 Ağustos 2007 tarihindenitibaren koruma altına alınmıştır. 22 Ağustos 2017 tarihinde ikinci 10 yıllık marka yenileme işlemi yapılacaktır.