GENEL KURUL DUYURUSU

Ankara 03.12.2016

DUYURU

Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurulu aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 07 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 13:00’de  Dernek Merkezinde (Strazburg Cad. No: 45/4 Maltepe Çankaya ANKARA tel: 0312 -229 09 92)  yapılacaktır.

Çoğunluk sağlanamadığı taktirde;

Derneğimizin 13. Olağan Genel Kurulu aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere 14 Ocak 2017 Cumartesi günü saat 13:00’de  Dernek Merkezinde (Strazburg Cad. No: 45/4 Maltepe Çankaya ANKARA tel: 0312 -229 09 92)  yapılacaktır.

ÜYELERİMİZİN GENEL KURULA BİZZAT KATILMALARI GEREKMEKTEDİR. VEKALETEN OY KULLANILMASI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR.

BİLGİLERİNİZE ARZ EDERİZ.

YÖNETİM KURULU

 

GÜNDEM

  1. Açılış ve saygı duruşu
  2. Başkanlık divanı ve iki katip üyenin seçimi
  3. 2015-2016 dönemi Yönetim Kurulu Çalışma Raporunun ve gelir/gider hesaplarının okunması
  4. Denetim Kurulu Raporunun okunması
  5. Raporlar üzerinde görüşmeler
  6. Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibraya sunulması
  7. Yönetim Kurulu asil ve yedek (5 asil+5yedek) , Denetim Kurulu Asil ve yedek (3 asil+3yedek) üyelerin seçimi
  8. Disiplin Kurulu Üyelerin seçimi (3 asil)
  9. 2017-2018 Dönemi Bütçesinin görüşülmesi ve karara bağlanması
  10. Dilek ve temenniler
  11. Kapanış.

2015-2016 DÖNEMİ

YÖNETİM KURULU ÇALIŞMA RAPORU

Sayın divan, derneğimizin değerli üyeleri;

İki yıllık  bir çalışma dönemini daha tamamladık. Bu yoğun çalışma döneminde yıllardır özlemini yaşadığımız bir mekana kavuşmanın heyecanı ile kendimize ait bu mütevazi mekanda Genel Kurul toplantımızı yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

2006 yılında başlatılan ve HEDEF BAGIŞ KAMPANYASI ile bu mekanın alınmasında emeği geçen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Derneğimizin geçen dönem devir alınan 129 üyemize 12 yeni üye alınmış ve bugün için üye sayımız 141 olmuştur.

Bu iki yıllık dönem içerisinde, Derneğimizin bulunduğu binada iç imalatlarının eski ve yıpranmış olması nedeniyle Apartman Yönetimince  binada yenileme çalışmaları yapılmıştır. Apartman  girişten itibaren tüm katlarda duvarlar , yer döşemesi, merdiven sahanlıkları, merdiven basamakları ve  korkuluklar kırılarak sökülmüş; duvarlar ve zemin döşemesi , sahanlıklar , merdiven basamakları mermer ile kaplanmıştır. Merdiven korkuluğu paslanmaz çelik olarak değişmiş, koridorlara asma tavan yapılarak, tavan ve duvara spot aydınlatmalar yapılmıştır. Duvarlara saten alçı çekilerek su bazlı boya ile boyanmıştır. Bina giriş kapısı değiştirilmiş, elektronik kilit takılmış, kamera zil sistemi döşenmiş, girişten itibaren kablolar daire içlerine kadar çekilmiştir. Binaya yeni posta kutusu takılmış, asansör aydınlatması yenilenmiş, asansör çıkış kapıları etrafı mermer ile kaplanmıştır. Daire içlerine uydu ve internet hattı döşenmiş, derneğimizce LCD televizyon alınarak uydu antenine bağlanmıştır. Tüm bu inşaat iş ve işlemleri apartman yönetimince yapılarak Derneğimiz bütçesinden giderleri karşılanmıştır.

Derneğimizin bulunduğu binanın inşaat, tadilat ve onarım işleri ile derneğimizin iki yıl boyunca  elektrik, telefon, su, doğalgaz, apartman kapıcı aidatı, mutlucell toplu SMS, www.aksevder.org.tr sitesi,derneğimiz temizlik, çay kahve, istasyon gazetesine abonelik, uydu anteni, LCD televizyon, bilgisayar, kırtasiye , bülten matba, posta ve derneğimizin tanıtımı için alınan eşyaların giderlerine harcanmış olup, mevcut paramız İş Bankası hesabı ve PTT posta çeki hesabında korunmaktadır.

2015-2016 DÖNEMİNDE YAPTIĞIMIZ SOSYAL ÇALIŞMALAR

Derneğimizdeki çalışmalarımız boyunca hiçbir siyasi konuya ve tartışmaya girmeden azim ve kararlılıkla çalıştık. Kardeş derneklerle projeler yapıp sonuçlandırdık. Memleketimiz Akşehir’in yemekleri, türküleri, kültürü, yöresel kıyafetleri ve Nasreddin Hoca’yı  her fırsatta ve etkinliklerle tanıttık. Bakanlarla ve Milletvekilleri ile TBMM de görüştük , destek ve teşviklerini bekledik. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ilke ve inkılaplarına bağlı, Vatanını ve Bayrağını seven kişiler olarak Anıtkabirde etkinlikler yaptık. Derneğimizi teslim aldığımız 11 Ocak 2015 tarihinden itibaren bugüne kadar yaptığımız sosyal çalışmalar ve etkinlikler  aşağıda açıklanmıştır.

  1. 11-15 Şubat 2015 tarihleri arasında Kastamonu Tanıtım Günlerine katıldık.  Kastamonu Dernekler Federasyonu ile işbirliği yaparak Kastamonu Günlerinde, Akşehir ve Nasreddin Hoca beş gün boyunca fuarı ziyaret eden 250 bin kişiye tanıttık. Temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektiren 3000 kişi sosyal medya hesaplarından bu fotoğrafları paylaşarak Türkiye genelinde 1 milyon kişiye tanıtım yapmıştır. Bu şekilde hem yerel basında, hem de ulusal basında ve televizyonlarda haberimiz yapılarak derneğimiz tanıtıldı.
  2. 08 Mart 2015 Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Ankara Hacıbey Kebapçısı balo salonunda 160 kişi katılımı ile ailecek kutlama yapıldı. Bu kutlamada Akşehir Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı üyeleri Akşehir’den gelerek bayanlar arası yöresel kıyafet yarışması yapıldı. Ayrıca Akşehir’den getirilen yöresel yemeğimiz Herse misafirlere ikram edilerek, Akşehir türküleri ve oyun havaları ile canlı müzikli eğlence programı yapıldı.
  3. 11 Mart 2015 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığının yayını olan “Geçmişten Geleceğe Yaşayan Kültür Mirasımız” adlı kitapta bulunan “Nasreddin Hoca’nın türbesi bugün Sivrihisar’da bulunmaktadır”  hatalı yayına itiraz ederek hatalı yayının düzeltildi.
  4. 23 Mart 2015 tarihinde Ankara’da düzenlenen halk oyunları yarışmasında Akşehir Spor Kulübü Halk Oyunları Atatürk Ortaokulu öğrencileri ve ekibine destek olduk
  5. 25 Mart 2015 tarihinde TBMM ‘de Akşehir’li Milletvekillerimiz ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı ile makamlarında görüşerek derneğimize destek ve teşviklerini istedik.
  6. 06 Nisan 2015 tarihinde Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Nasreddin Hoca’dan Bugüne Mizahımız ve Değerlerimiz” konulu Prof Dr. Üstün DÖKMEN tarafından verilen konferansa katıldık.
  7. 24 Mayıs 2015 tarihinde İstanbul Akşehir’liler Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen dayanışma yemeği ve etkinliğine katıldık.
  8. 02 Haziran 2015 tarihinde Tübitak tarafından düzenlenen ve Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesinin katıldığı “Unutulmaya Yüz Tutan Akşehir ağzı kelimeleri” adlı projeye destek sunduk.
  9. 13-14 Haziran 2015 tarihinde Cumartesi – Pazar günlerini içeren bir gece konaklamalı Akşehir Gezisi düzenledik. Akşehir Belediye Başkanına AKSEVDER Onursal Üyelik Beratı verdik.
  10. 28 Haziran 2015 tarihinde Ankara Konyalılar Derneği (Ankonder) tarafından Ankara Atlı Spor Kulübünde düzenlenen etkinliğe katılarak derneğimizin tanıtımını yaptık.
  11. 03 Temmuz 2015 tarihinde Ankara Anıttepe Anıt Lezzet lokantasında iftar yemeği programı düzenledik. 115 kişinin katıldığı iftar yemeğinde Akşehir’den getirilen kiraz misafirlere ikram edildi.
  12. 22 Ağustos 2015 tarihinde Anıtkabirde askeri tören ve temsili Nasreddin Hoca ile Akşehir Onur Günü kutlaması yapıldı. 1000 kişi temsili Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirerek sosyal medya hesaplarından Akşehir, Nasreddin Hoca ve derneğimizin tanıtımı yapıldı.
  13. 26 Ağustos 2015 tarihinde iki ayrı baskı ile “Nasreddin Hoca En Komik Hikayeleri” kitapları Kültür Bakanlığı onayı ile 4000 adet basılarak, Akşehir’in, Nasreddin Hoca’nın ve derneğimizin tanıtımı yapıldı.
  14. 06 Eylül 2015 tarihinde Yönetim Kurulu olarak Akşehir’e gidilerek esnafın sıkıntıları dinlendi, Engili ve Doğrugöz köyleri gezildi ve yerel halkın sıkıntıları konuşuldu, istasyon gazetesi ve Belediye Başkanı ile görüşüldü.
  15. 18 Eylül 2015 tarihinde Ankara Atatürk Kültür Merkezinde açılan ve Akşehir Belediyesinin katıldığı Belediyeler Fuarında Akşehir’in tanıtımına destek verildi.
  16. 24-25 Ekim 2015 tarihinde derneğimizin 23. Kuruluş yıldönümünü Ankara Haymana Grannos Spa Termal Otelde bir gece konaklamalı yemekli müzikli eğlenceli programla kutladık.
  17. 10 Kasım 2015 tarihinde Atamızın huzurunda Anıtkabirde dernek yönetimi ve üyeleri ile  Atamızı saygı ve özlemle andık.
  18. 13 Kasım 2015 tarihinde Konya Ovası Projesi(KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü” projesi çalıştayına katıldık. Görüş ve önerilerimizi sunduk, derneğimizin tanıtımını yaptık.
  19. 21 Kasım 2015 tarihinde dernek merkezinde tavla turnuvası yaptık, birinciye Nasreddin Hocanın ters çalışan saati hediye edildi.
  20. 28 Kasım 2015 tarihinde Antalya Akşehir’i Sevenler Derneği ile Antalya’da görüşerek ortak etkinlikler yapılmasını konuştuk.
  21. 05 Aralık 2015 tarihinde Akşehir’i Sevenler Derneği atkısı bastırdık ve tanıtımlarda kullandık.
  22. 19 Aralık 2015 tarihinde Ankara Anadolu Kulübünde “Akşehir Gecesi ve Sıra Yarenleri” etkinliği düzenledik. Akşehir Belediyesi Sıra Yarenlerinin katılımlarıyla, yemekli, müzikli eğlenceli Akşehir yaren kültürü tanıtıldı.
  23. 30 Aralık 2015 tarihinde Nasreddin Hoca Fıkra Takvimi bastırarak, gerek Akşehir’de gerekse Ankara’da derneğimizin tanıtımı yapıldı.
  24. 18 Şubat 2016 tarihinde Ted Ankara Koleji Vakfı Anaokulunda iki ayrı etkinlikle 5-6 yaş grubu Anaokulu Sınıfı Öğrencilerine Nasreddin Hoca’nın tanıtımını yaptık.
  25. 09 Nisan 2016 tarihinde dernek merkezinde herse yaparak gelen misafirlere yöresel yemeğimizin tanıtımını yaptık
  26. 16 Nisan 2016 tarihinde dernek merkezinde Akşehir pidesi yaptırılarak gelen misafirlere Akşehir pidesinin tanıtımını yaptık
  27. 07 Mayıs 2016 tarihinde Akşehir Göveçi yapılarak gelen misafirlere Akşehir Göveçinin  tanıtımını yaptık
  28. 14 Mayıs 2016 tarihinde Akşehir’in tanıtımına yönelik, Çin’de bir şehir ile kardeş şehir olması için çalışmalar yapılması konularında Çin Dostluk Vakfı ile görüşüldü.
  29. 28 Mayıs 2016 tarihinde derneğimizin adres ve logosunu içeren Ramazan İmsakiyesi bastırarak dağıtımını sağladık.
  30. 11 Haziran 2016 tarihinde Ankara Anıttepe Anıt Lezzet lokantasında iftar yemeği programı düzenledik.
  31. 24 Ağustos 2016 tarihinde askeri tören ile Anıtkabirde Akşehir Onur Günü kutlaması yaptık. Denizci askerlerin eşliğinde mozoleye çelenk bırakarak anı defteri  imzaladık.
  32. 29-30 Ekim 2016 tarihinde derneğimizin 24. Kuruluş yıldönümünü Ankara Haymana Grannos Spa Termal Otelde bir gece konaklamalı Cumhuriyet Balosu ile yemekli müzikli eğlenceli programla kutladık.
  33. 19 Kasım 2016 tarihinde Azerbaycan Dernekler Federasyonu ve Akşehir Belediyesi Başkanlığı ile görüşerek, Akşehir’in tanıtımına yönelik Azerbaycan’da bir ilçe ile kardeş şehir yapılması çalışmaları başlatıldı.
  34. 2015-2016 Her türlü aktivitemiz Akşehir yerel gazetelerinde, ulusal basında ve gazetelerde yayınlandı
  35. 2015-2016 döneminde 8 Aksevder bülteni çıkarıldı
  36. 2015-2016 döneminde www.aksevder.org.tr sitesi aktif hale getirildi
  37. 2015-2016 döneminde etkinlikler mutlucell SMS ile üyelere duyuruldu.
  38. 2015-2016 döneminde her cumartesi 12-18 saatleri arasında derneğe gelenlere çay-kahve ve pasta ikramı yapıldı
  39. 2015-2016 döneminde yakını vefat eden üyelerimiz için mevlid okutuldu.
  40. 2015-2016 döneminde ODTÜ matematik bölümü 1. Sınıf öğrencisine burs verildi.
  41. 2015-2016 döneminde Akşehir Sporun tanıtımı için Akşehir Spor yönetimi ve taraftarlar ile görüşüldü.
  42. 2015-2016 döneminde derneğimize gelen üyeler ve yakınları için; iş arayan, burs isteyen, tayin isteyen, Ankara’da kalacak yer arayan, hasta olan, engelli olan, yardıma muhtaç olan, hasta yakını için acil kan arayan, yakını vefat eden, trafik kazası geçiren, sakat kalan insanlar için imkanlarımız doğrultusunda yardımcı olduk.Sözlerimi bitirirken özveri ile çalışarak Akşehir’i Sevenler Derneğini bugünlere ulaşmasını sağlayan geçmiş dönem başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine, üyelik vecibelerini yerine getiren üyelerimize, 2015-2016 dönemi Yönetim Kurulu üyelerimize  teşekkürlerimi sunuyor , yeni dönemde görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

    Sevgi ve barış içinde hiçbir siyasi tartışmaya girmeden , Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, Vatanını ve Bayrağını seven kişiler olarak derneğimizi başarıya  ulaştıracağımıza  inancım tamdır.

    Bu duygu ve düşüncelerle saygılarımı sunarım.

     

    Bülent TÜRKMEN

    Yönetim Kurulu Başkanı